Scrisoare deschisă către d-na Mona Muscă, Ministru al Culturii şi Cultelor, dl. Virgil Ştefan Niţulescu, Secretar de Stat în Ministerul Culturii şi Cultelor, dl. Dan Matei, Director al Institutului de Memorie Culturală, d-na Irina Oberlander-Târnoveanu, Director adjunct al Institutului de Memorie Culturală.


Doamna Ministru, Domnule Secretar de Stat, Domnule Director, Doamna Directoare,


In data de 11.02.2005, am publicat pe site-ul www.archaeology.ro demonstratia plagiatului comis de dl. director Mircea Angelescu prin tiparirea lucrarii "Standarde si proceduri in arheologie". Am facut referire si la faptul ca aceasta carte a fost mai intai publicata ca anexa la OMCC 2392/6.09.2004 (mentionez ca link-urile din textul meu duceau catre capitolele acestei anexe, publicate pe site-ul Institutului de Memorie Culturală in varianta .pdf la adresa www.cimec.ro/Arheologie/standarde2.htm ). Ultima oara am verificat acest link in seara zilei de 12.02.2005, in jurul orelor 23:30.

Astazi (13.02.2005) am constatat ca la adresa mai sus mentionata pagina .html a fost modificata, nemaiexistand capitolul Introducere (semnat de dl. Angelescu), celelalte capitole fiind renumerotate.

Va atrag atentia asupra acestui fapt deoarece dumneavoastra sunteti factorii de decizie si control in Ministerul Culturii si Cultelor si in Institutul de Memorie Culturala. Nu inteleg cum intr-o zi de duminica se pot face modificari pe site, incercandu-se ascunderea unor documente. In plus, nu stiu cum se poate face modificarea unui act normativ (inclusiv a anexelor lui), publicat ca atare in Monitorul Oficial al Romaniei.

Tin sa mentionez ca pe site-ul dvs se mai gaseste un exemplar al capitolului disparut, subiect al demonstratiei mele de plagiat, in varianta on-line a Cronicii Cercetarilor Arheologice din Romania, campania 2003 (cu semnatura d-lui Angelescu).

Sper ca veti lua masuri ca site-ul dvs sa nu se mai modifice in sensul sus-mentionat in urmatoarele ore, si de asemenea pentru aflarea vinovatilor de acest act.

In articol am modificat link-ul catre pagina care inca functioneaza.

Cu respect,

Tiberiu Vasilescu